Home Suriname Suriname en Qatar praten over samenwerking op energiegebied

Suriname en Qatar praten over samenwerking op energiegebied

33
0
suriname-en-qatar-praten-over-samenwerking-op-energiegebied

foto

Energieminister Saad S. Al- Kaabi van Qatar bij een beleefdheidsbezoek aan minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.


Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft woensdag minister Saad S. Al- Kaabi, de Energieminister van Qatar voor een beleefdheidsbezoek ontvangen. Zij hebben gesproken over samenwerkings- en investeringsmogelijkheden in Suriname op het gebied van energie, met name de olie en gassector.

Abiamofo ging in op het beleidsgebied Mijnbouw en de intentie om de bauxietindustrie van Suriname wederom tot ontwikkeling te brengen. Hij had bij zijn speciale aandacht voor hernieuwbare energie, de voorziening van 1X24 uur stroom en de verschillende ontdekkingen van olie en gas vanaf 2020 in Suriname.

Al-Kaabi is ook president en CEO van Qatar Energy met een ruime ervaring van 37 jaar in zowel de Onshore als Offshore industrie. Volgens hem heeft Suriname evenals Guyana voldoende potentie om de uitvoering van de energiesector op gang te brengen. Hij zegt open te staan voor die samenwerking.

Tijdens de ontmoeting zaten ook aan de waarnemende directeur Energie, Thelma Douglas-Pinas, de Executive VP, Commercial & Business Development, Jassim Al- Marzouqi en de Office Director of the Minister of State for Energy Affairs Corporate Manager, CEO office, Ali Nasser Telfat.