Home Nederland Amalia kan vanwege dreiging het huis niet uit en woont niet in...

Amalia kan vanwege dreiging het huis niet uit en woont niet in Amsterdam

39
0
amalia-kan-vanwege-dreiging-het-huis-niet-uit-en-woont-niet-in-amsterdam

ANP

NOS NieuwsAangepast

Prinses Amalia woont niet in Amsterdam en kan ‘eigenlijk’ niet naar buiten. Dat hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima tegen de pers gezegd tijdens het staatsbezoek aan Zweden.

“Ze is het huis niet uit”, zei koningin Máxima op een vraag hoe het was om Amalia niet meer in huis te hebben. “Dat heeft enorme consequenties voor haar leven. Dat betekent dat ze niet in Amsterdam woont en niet echt naar buiten kan. Het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben echt heel trots op haar hoe ze dat allemaal volhoudt, moet ik eerlijk zeggen.”

Koning Willem-Alexander noemde de situatie met zijn dochter “heel zwaar”.

Zie hier de volledige reactie van de koning en koningin:

‘Ze kan het huis niet uit. Dat heeft enorme consequenties voor haar leven’

Vorige maand werd na berichtgeving door De Telegraaf bekend dat de veiligheidsmaatregelen rondom prinses Amalia aanzienlijk waren opgeschroefd. Zij en premier Rutte zouden voorkomen in communicatie van de georganiseerde misdaad, die mogelijk wijst op plannen voor een aanslag of ontvoering.

Toen meldde de krant al dat Amalia niet in haar studentenhuis in Amsterdam woonde in afwachting van verder onderzoek. De Rijksvoorlichtingsdienst zei in een reactie tegen de NOS dat er nooit mededelingen worden gedaan over de beveiliging van personen en dat premier Rutte er dus ook niet op gaat reageren. Ook de politie en het Openbaar Ministerie doen geen uitlatingen over de kwestie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here