Home Suriname Biden belooft luchtverdedigingssystemen aan Oekraïne

Biden belooft luchtverdedigingssystemen aan Oekraïne

39
0
biden-belooft-luchtverdedigingssystemen-aan-oekraine

foto

De Amerikaanse president Joe Biden maakt opmerkingen na een rondleiding door IBM in Poughkeepsie, New York, VS. (Foto:Reuters)


De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag aan de Oekraïense president Volodomyr Zelensky beloofd dat de Verenigde Staten Oekraïne zal voorzien van geavanceerde luchtsystemen na een verwoestend spervuur van raketten ​​vanuit Rusland. Biden sprak telefonisch met Zelensky om garanties te geven over aanhoudende Amerikaanse steun en om de “zinloze aanvallen” van Rusland die burgerdoelen troffen, te veroordelen.

“President Biden beloofde Oekraïne de steun te blijven geven die nodig is om zichzelf te verdedigen, inclusief geavanceerde luchtverdedigingssystemen”, aldus een verklaring van het Witte Huis tijdens het telefoongesprek.

Biden vertelde Zelensky ook dat de Verenigde Staten en zijn bondgenoten en partners, Rusland beperkingen zouden blijven opleggen. “Rusland verantwoordelijk houden voor zijn oorlogsmisdaden en wreedheden, en Oekraïne voorzien van veiligheid, economische en humanitaire hulp”, zei het Witte Huis.

De Verenigde Staten heeft voor meer dan 16,8 miljard dollar aan Amerikaanse veiligheidsbijstand verstrekt sinds Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel. Het heeft Moskou een breed scala aan economische sancties opgelegd vanwege zijn acties in Oekraïne.