Home Suriname 16 vreemdelingen onderschept in boot op Marowijnerivier

16 vreemdelingen onderschept in boot op Marowijnerivier

40
0
16-vreemdelingen-onderschept-in-boot-op-marowijnerivier

foto


16 vreemdelingen zijn in een boot onderschept op de Marowijnerivier zaterdag tijdens de surveillance van de politie van Albina. Het gaat om elf Cubanen en vijf Brazilianen.

Al deze vreemdelingen blijken legaal Suriname te zijn binnengekomen. Zes van hen hebben de status van kort verblijf, terwijl de verblijfsperiode van de rest reeds is vervallen. De vreemdelingen van wie het verblijf reeds is vervallen, zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in vreemdelingenbewaring genomen.

De politie van het bureau Albina heeft de motorist aangemaand de boot tot stilstand te brengen, waaraan hij gehoor gaf. Kort daarna sprongen hij en zijn vermoedelijke assistent in de rivier. De andere opvarenden, allen vreemdelingen, werden staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het onderzoek wees uit dat de vreemdelingen zich hadden begeven naar Frans Guyana, maar aangezien zij daar niet aan hun trekken zijn gekomen, hadden ze de intentie om uit te wijken naar Brazilië, meldt de politie Public Relations.

De motorist en zijn assistent, die vermoedelijk ook vreemdelingen zijn, zwommen een aangrenzend gebied op en konden uit handen van de politie blijven. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.

De surveillance op de rivier werd versterkt door de militairen die zijn gestationeerd op Albina. Het verdere onderzoek  is overgedragen aan de afdeling Trafficking in Persons.