Home Suriname Fake brief over ‘Afghanen op vlucht Fly Allways’

Fake brief over ‘Afghanen op vlucht Fly Allways’

27
0
fake-brief-over-‘afghanen-op-vlucht-fly-allways’

foto

Officiële instanties zijn niet op de hoogte van deze brief, die zo goed schijnt te zijn nagemaakt dat velen erin getrapt zijn.


Op social media circuleert een brief die van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zou zijn. Hierin staan vijf namen van personen die uit Afghanistan via Cuba naar Suriname zullen afreizen op 9 oktober met Fly Allways. President Chan Santokhi zei donderdagavond op een persconferentie dat het hem niet bekend is dat mensen nu naar Suriname komen. Er zijn nog gesprekken gaande met de Verenigde Staten hierover. Tot nu toe gaat het om ongeveer vijf personen, maar er zijn nog geen besluiten genomen.

Algemeen directeur van Fly Allways om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er helemaal geen mensen met die namen en paspoortnummers op de vlucht staan geboekt. Hij kent de brief niet en het vluchtnummer is ook verkeerd. Ook het ministerie is niet op de hoogte van een brief. President Santokhi deelt mee dat de opvang van enkele personen, na screening onder coördinatie plaatsvindt van de Internationale Organisatie voor Migratie. Er zal ook overleg gevoerd worden met diverse betrokkenen, voordat de kleine groep naar Suriname komt.

Vicepresident Ronnie Brunswijk antwoordde gisteravond na de persconferentie op een vraag hierover dat hij geen voorstander is van opvang van Afghanen. Hij merkte op dat de president heeft gesteld dat ook naar internationale standaarden moet worden gekeken. Maar hij wil ze niet want, “na Taliban, mi frede toch”.