Home Suriname President ontvangt Zwitserse Credit Suisse op zijn kabinet

President ontvangt Zwitserse Credit Suisse op zijn kabinet

34
0
president-ontvangt-zwitserse-credit-suisse-op-zijn-kabinet

foto

President Chan Santokhi samen met de delegatie van Credit Suisse op de foto. Er is gesproken over financieringsmogelijkheden. (Foto’s: Kabinet van de President)


In een ontmoeting met een delegatie van Credit Suisse, heeft president Chan Santokhi  financieringsmogelijkheden met deze Zwitserse financiële instelling besproken. Het onderhoud was op het Kabinet van de President.

President Santokhi heeft de delegatie geïnformeerd over het IMF-programma dat in Suriname wordt uitgevoerd, met het oog op economisch herstel. Verder heeft hij ook een uiteenzetting gegeven van de moeilijke periode die de Surinaamse samenleving momenteel meemaakt, meldt de Communicatiedienst Suriname.

In het verlengde hiervan heeft het staatshoofd ook gevraagd in hoeverre de organisatie een rol van betekenis kan spelen in het schuldherschikkingsprogramma. Hij heeft de delegatie gevraagd hem ook te informeren over mogelijkheden voor het herfinancieren van schulden, die passen binnen het raamwerk van het IMF-programma. President Santokhi voegde eraan toe dat elke investeringsbank die Suriname gedurende deze uitdagende periode wenst te ondersteunen, welkom is.

Minister ad interim Silvano Tjong-Ahin en Staatsolie directeur Annand Jagessar (rechts).

Santokhi is verder ook ingegaan op de ontwikkelingen over Surinames offshore olie- en gasindustrie. Hij is ook ingenomen met de lange termijn relatie tussen de Zwitserse financiële instelling en Staatsolie. De president is er geïnteresseerd in hoe deze relatie zich in de toekomst zal ontwikkelen.