Home Suriname Minister Achaibersing vertrekt vandaag met opgeheven hoofd

Minister Achaibersing vertrekt vandaag met opgeheven hoofd

52
0
minister-achaibersing-vertrekt-vandaag-met-opgeheven-hoofd

foto

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning neemt vandaag afscheid van zijn collega’s. Hij gaat met opgeheven hoofd weg. De bewindsman heeft zijn portefeuille om persoonlijke redenen ter beschikking gesteld. (Foto: René Gompers)


“Achaibersing gaat met niks weg behalve een stukje trots omdat Achaibersing iedereen recht in de ogen kan aankijken.”  Dit zei minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning op een uitgebreide persconferentie dinsdag. Zoals hij zelf al had aangekondigd, legt de bewindsman vandaag zijn functie neer. Collega-ministers Albert Ramdin en Silvano Tjong-Ahin zullen voorlopig waarnemen op de post. Wie de nieuwe ‘minFin’ wordt, is nog niet bekend.Achaibersing heeft met zijn team uitgebreid aangegeven wat er in de afgelopen twee jaren is uitgevoerd en wat er nog gedaan moet worden. Er worden op verschillende gebieden bergen werk verzet om de “compleet van de rails geraakte economie” in orde te krijgen. De scheidende bewindsman is ervan overtuigd dat het team het werk zal voorzetten. De doelen zijn vastgesteld en de methodes om ze te bereiken duidelijk uitgestippeld.

“Ik ben met lege handen geboren en zal ook met lege handen weggaan,” benadrukt Achaibersing wanneer hem gevraagd wordt of hij vertrekt met “een gouden handdruk”. Hij geeft aan dat hij het werk altijd naar eer en geweten heeft uitgevoerd. Achabersing: “Misschien klinkt het arrogant. Maar ik wil de dag zien dat iemand voor mij staat en zegt ”Achaibersing je hebt me ooit iets gevraagd of gegeven om iets gedaan te krijgen.” Als u die persoon voor mij kunt produceren dan graaf ik een kuil. Ik ga erin en kom er nooit meer uit. Komt misschien arrogant over maar ik zeg het met de brede kant van mijn mond.”

De vertrekkende bewindsman weet niet wie hem gaat opvolgen. “Ik ben al bezig geweest om mijn ad interims in te werken. Ik heb veel opgetrokken met minister Ramdin. Hij is goed geïnformeerd, zeker als het gaat om de internationale zaken. Met minister Tjong-Ahin heb ik de afgelopen twee weken betrokken bij een aantal besprekingen, grote zaken waarmee we bezig zijn. Ze zijn goed geïnformeerd.”

Achaibersing deelt mee dat de overdracht om 10 uur ‘s morgens wordt getekend op het ministerie van Financiën & Planning. Er wordt overgedragen aan Ramdin en Tjong-Ahin. “In de middag neem ik afscheid van mijn collega’s in de regeringsraadsvergadering,” deelt hij mee. “Dan hoop ik dat de president het presidentiële besluit van mijn ontheffing als minister zal tekenen.”