Home Nederland Werknemer tbs-kliniek ontslagen na seksuele handelingen met patiënt

Werknemer tbs-kliniek ontslagen na seksuele handelingen met patiënt

39
0
werknemer-tbs-kliniek-ontslagen-na-seksuele-handelingen-met-patient

ANP

In samenwerking met

Omroep Flevoland

NOS NieuwsAangepast

Een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere is ontslagen omdat hij een patiënte heeft gedwongen tot het verrichten van seksuele handelingen. Een woordvoerder van de tbs-kliniek heeft het misbruik bevestigd tegenover Omroep Flevoland.

Volgens de woordvoerder bracht een gesprek met de vrouw de zaak aan het rollen. In april kwam tijdens een gesprek aan het licht dat er mogelijk sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag van een medewerker jegens een patiënte, en daarop is een onderzoek ingesteld.

De beschuldigde medewerker zou een sociotherapeut zijn, die patiënten helpt om hun gedrag te trainen en om te leren gaan met hun psychische ziekte. De man is meteen door de kliniek op non-actief gesteld en werd na het onderzoek van de DJI (Dienst Justitiële Instellingen) ontslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here