Home Nederland Deel intercitytrein ontspoord bij Weert, geen gewonden

Deel intercitytrein ontspoord bij Weert, geen gewonden

37
0
deel-intercitytrein-ontspoord-bij-weert,-geen-gewonden

ANP

NOS NieuwsAangepast

Tussen Weert en Haelen is rond middernacht het voorste deel van een intercitytrein ontspoord. In de trein zaten zo’n 250 passagiers, maar volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord raakte niemand gewond.

Volgens de NS ontspoorde de intercity in de buurt van het dorp Leveroy. Op beelden is een ijzeren staaf te zien op het spoor. Een woordvoerder kan nog niet bevestigen dat een botsing met die staaf de oorzaak van de ontsporing is. De passagiers zijn met een vervangende trein naar Susteren gebracht. Van daaruit werden bussen ingezet.

Intercity ontspoord bij Weert met 250 passagiers aan boord

De meeste reizigers waren jongeren die de kermis in Weert hadden bezocht. “Ook zaten er bezoekers van een hardcorefeest in Eindhoven in de trein”, zegt de veiligheidsregio.

De intercity bleef na de ontsporing overeind staan. Over schade is niets bekend en ook is nog onduidelijk hoeveel treinstellen er buiten de rails terechtkwamen.

Een trein uit tegengestelde richting kwam ook stil te staan vanwege de ontsporing. De vijftien reizigers van die trein zijn per bus naar Eindhoven gebracht.

Er waren meerdere hulpdiensten aanwezig, vooral om de evacuatie van de reizigers in goede banen te leiden. De NS verwacht dat er een groot deel van de dag geen treinverkeer mogelijk is tussen Weert en Roermond. Er rijden geen vervangende bussen, volgens de NS als gevolg van capaciteitsproblemen.

Werkzaamheden

ProRail is vanochtend gestart met het hersporen van de trein. Duidelijk is dat de trein en het spoor schade hebben opgelopen. De totale omvang hiervan wordt nog onderzocht. Seinen en bovenleiding hoeven niet te worden gerepareerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here