Home Suriname Canawaima vaart morgen weer

Canawaima vaart morgen weer

42
0
canawaima-vaart-morgen-weer

foto

De MV Canawaima werd voor het eerst in 1998 ingezet.


Na een onderbreking van vier dagen, zal de veerverbinding tussen Suriname en Guyana zaterdag worden hervat. De motoren van de Canawaima waren stilgevallen, waardoor de dienstverlening te South Drain was weggevallen.

In een bekendmaking zegt de Canawaima Management Compagny NV dat de veerverbinding zaterdag wordt gecontinueerd. De eerste vaart is om tien uur ’s morgens. De motoren van de veerboot hebben het de afgelopen maanden steeds begeven. Eerst was de eerste motor uitgevallen en werd de Canawaima met een duwboot ondersteund om de veerverbinding te onderhouden. Dinsdag viel ook de tweede motor uit, waardoor het bedrijf geen andere optie had dan de dienstverlening te staken.

De onderdelen van de eerste motor zijn deze week aangekomen, terwijl de tweede motor voor revisie naar de stad was gebracht. Het bedrijf kan echter niet bogen op betrouwbare motoren, aangezien het geld dat was vrijgemaakt voor de nieuwe motoren niet verantwoord is. Er is een onderzoek gaande naar de meer dan een half miljoen euro die was vrijgemaakt voor de aankoop van twee nieuwe motoren.