Home Suriname Motoren MV Canawaima opnieuw defect, dienstverlening gestagneerd

Motoren MV Canawaima opnieuw defect, dienstverlening gestagneerd

26
0
motoren-mv-canawaima-opnieuw-defect,-dienstverlening-gestagneerd

foto

De Canawaima is weer eens uit de roulatie. Veel mensen zijn ernstig gedupeerd hierdoor


De motoren van de veerboot die de grensverbinding tussen Suriname en Guyana onderhoudt, zijn opnieuw uitgevallen. De MV Canawaima was dinsdag bezig met de tweede vaart voor de dag, toen de tweede motor het opnieuw begaf. Het komt de laatste tijd vaak voor dat de dienstverlening stagneert, doordat de motoren het begeven.Een van de motoren is al een hele poos defect en voer de Canawaima met een motor en werd met een duwboot vooruit geholpen. Als alles goed is, zijn de onderdelen van de eerste motor al aangekomen en is de tweede motor naar de stad gebracht voor revisie.

In een bekendmaking zegt het management van Canawaima dat “vanwege problemen met de machine van de boot, wij genoodzaakt zijn om de ferry service te onderbreken tot een nader te bepalen datum.”

Het uitvallen van de veerboot komt op een lastig moment, tijdens de drukke vakantieperiode waarbij er een intensieve goederen- en personenverkeer is bij de grensverbinding. Het bedrijf is ook bezig uit de slechte financiële situatie te kruipen na de Covid-19 periode en kan het deze stagnaties niet hebben.

Twee en een half jaar geleden was er een inschrijving geweest en was er ook meer dan een half miljoen euro vrijgemaakt voor de aankoop van twee nieuwe motoren voor de veerboot. Uiteindelijk bleek dat het geld was verdwenen, er geen nieuwe motoren voor de boot waren en er sprake was van lap- en patswerk van de motoren.

De bond bij Canawaima heeft intussen een kennismakingsgesprek gevoerd met de nieuwe raad van commissarissen bij het bedrijf. Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka zegt dat duidelijk is gesteld dat het bedrijf niet kan bogen op onbetrouwbare motoren en dat het zaak is dat de schuldigen verantwoordelijk worden gesteld voor het wegmaken van het geld dat bestemd was voor de nieuwe motoren. Hij wijst erop dat de motoren niet 1 x 24 uur draaien. Met slechts enkele draaiuren per dag, moeten nieuwe motoren een hele periode mee kunnen. “Mensen die het bedrijf hebben benadeeld, moeten instaan voor hun daden.” Er is een CLAD onderzoek gaande binnen het bedrijf.