Home Suriname Minister LVV trekt de polders van Nickerie in

Minister LVV trekt de polders van Nickerie in

14
0
minister-lvv-trekt-de-polders-van-nickerie-in

foto

Minister Parmanand Sewdien heeft in het afgelopen weekend zich georienteerd in verschillende polders in het district Nickerie. De problemen zijn aangehoord en aan de oplossingen wordt er gewerkt. (Foto’s: LVV)


Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich in het afgelopen weekend georiënteerd in de verschillende polders van Nickerie waar de padieoogst reeds aangevangen is. Te Henar polder 2 heeft de bewindsman de lokale boeren aangehoord en per direct opdracht gegeven enkele van de  problemen acuut aan te pakken zoals wateroverlast  vanuit een lekkende inlaat.

De bewindsman heeft ook een kijkje genomen bij Nanipolder die bekend staat als Drooggewas. Dit gebied beslaat ongeveer 80 hectaren waar 24 groenteboeren actief aan tuinbouw doen. In de regentijd zijn de wegen heel slecht begaanbaar waardoor de productie wordt gestagneerd. De tuinbouwers hebben zich ook beklaagd over bestrijdingsmiddelen die in de aangrenzende rijstpercelen worden gebruikt, meldt LVV Voorlichting.

Minister Sewdien luistert naar de problemen van padieboeren.

Te Europolder heeft de minister ook een ontmoeting gehad met veeboeren, rijstverbouwers en berm beplanters. Daarbij zijn de problemen van het loslopende vee en de bermbeplantingen als gevolg van een tekort aan beschikbare terreinen aangekaart. Volgens de minister heeft Nickerie genoeg terreinen om de bermbeplanters en veehouders te faciliteren.

De situatie van de Stalweide te Clarapolder is eveneens bekeken waarvoor er enkele jaren geleden een ontwikkelingsplan was geschreven. “Ik wil iedere maand een keer hier zijn om in dialoog te blijven met de sector waardoor er sneller gewerkt kan worden aan oplossingen, zei de minister. De totale agrarische sector heeft de volle aandacht van het ministerie van LVV om de gestelde doelen, zoals vervat in beleidsdocumenten van de overheid alsmede van stakeholders, te helpen realiseren.