Home Nederland Wekdienst 15/9: Kort geding Vluchtelingenwerk tegen COA en Rijk • Xi ontmoet...

Wekdienst 15/9: Kort geding Vluchtelingenwerk tegen COA en Rijk • Xi ontmoet Poetin

20
0
wekdienst-15/9:-kort-geding-vluchtelingenwerk-tegen-coa-en-rijk-•-xi-ontmoet-poetin

NOS / EPA

NOS Nieuws

Goedemorgen! Vandaag dient een kort geding van Vluchtelingenwerk tegen het COA en het Rijk, en de Chinese president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin treffen elkaar in Oezbekistan.

We beginnen met het weer: Het wordt grotendeels bewolkt, de zon komt soms door en met name in het noorden en de kustprovincies kunnen een paar buien vallen. Het wordt 19 graden bij een matige noordwestenwind.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Den Haag dient een kort geding dat Vluchtelingenwerk aanspande tegen het Rijk en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De hulporganisatie vindt dat de asielopvang in Nederland ondermaats is en eist dat die per 1 oktober weer aan de minimale wettelijke eisen voldoet.
  • Westminster Hall in Londen blijft vandaag open voor iedereen die afscheid wil nemen van de overleden Britse koningin Elizabeth II. Gisteren ging de zaal aan het einde van de middag voor het eerst open. Mensen stonden toen in een kilometerslange rij om de koningin de laatste eer te bewijzen.
  • In Oezbekistan treffen Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping elkaar. Dat is voor het eerst sinds de Russische invasie van Oekraïne. Het is ook de eerste keer dat Xi zijn land verlaat sinds de uitbraak van corona.

Wat heb je gemist?

Nederland krijgt de komende jaren 413 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om mensen met een kwetsbare arbeidspositie te ondersteunen en armoede tegen te gaan. Het programma dat Nederland hiervoor heeft, is goedgekeurd door de Europese Commissie. Voor het eerst maakt het kabinet ook Europees geld beschikbaar voor voedselhulp.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Door het overlijden van Queen Elizabeth II doen Nederlandse bloemenkwekers goede zaken. Ze draaien flink meer omzet omdat de vraag naar bloemen is toegenomen. “Er gaan er best veel naar Engeland, en de prijzen zijn ongeveer 30 procent hoger dan normaal”, zegt een bloementeler.

Nederlandse bloemenkwekers doen goede zaken door het overlijden van Queen Elizabeth

Fijne donderdag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here