Home Suriname Drugs onderschept te Tibiti vernietigd

Drugs onderschept te Tibiti vernietigd

17
0
drugs-onderschept-te-tibiti-vernietigd

foto

De drugs van onder andere de droppings te Tibiti zijn vandaag vernietigd door de Narcotica Brigade. Dit onder supervisie van het OM. (Foto’s: PR KPS)


De ruim 1.000 kilo cocaïne die de vorige week is onderschept in Tibiti, is vandaag vernietigd. Dit vond te Kraka plaats door de Narcotica Brigade, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

De drugs zijn verspreid aangetroffen. Twee buitenlandse piloten zijn in verzekering gesteld. De afhalers van de drugs, zijn weggekomen. Er waren twee boten aangemeerd voor vervoer van de cocaïne.

Onder strenge bewaking van de gespecialiseerde dienst werd de drugs getransporteerd naar de plaats van verbranding. Onderweg naar de locatie kreeg het voertuig waarin de drugs werd getransporteerd een technisch mankement. De weg werd voor enige tijd afgesloten.

Politiewoordvoerder Milton Bisschop deelt mee dat verschillende drugssoorten die in beslag genomen zijn in de periode april tot september 2022 zijn vernietigd: 

34561.1 gram cocaïne in vaste vorm

2220 ml cocaïne in vloeibare vorm

53766.45 gram marihuana

3175.09 gram hasj

359 Xtc pillen

Metham oftewel sukru 12.96 gram

en de drugs afkomstig van het Tibiti gebied in 950 blokken met een totaal gewicht 1.069 kilo.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is eerder ook de illegale landingsbaan te Tibiti met explosieven onklaar gemaakt. Door de kraters die zijn ontstaan, kunnen er geen vliegtuigen meer landen.

Ook het tweemotorige vliegtuig is ter plekke in brand gestoken in opdracht van het Openbaar Ministerie. Aangekondigd is dat meerdere illegale landingsbanen zullen worden vernietigd.