Home Suriname Een liter benzine vanaf middernacht SRD 24.88

Een liter benzine vanaf middernacht SRD 24.88

17
0
een-liter-benzine-vanaf-middernacht-srd-24.88

foto

De prijs van benzine is vanaf middernacht aangepast. De dieselprijs blijft ongewijzigd om doorwerking in de productie betaalbaar te houden.


Vanaf middernacht worden de pompprijzen aangepast. De prijs van diesel blijft SRD 19.87 per liter. Gasoline gaat met 12 cent omhoog naar SRD 24.88 en super ongelode benzine wordt SRD 30.41 per liter. Het ministerie van Financiën & Planning deelt mee dat gekozen is om de dieselprijs niet te verhogen, terwijl benzine kostendekkend wordt aangepast.

Voor de berekening van de brandstofprijzen ingaande 9 september is gebruik van de gemiddelde girale US$-koers over de maand augustus, welke is vastgesteld op SRD 25.275 voor 1 US-dollar. De benzineprijzen worden berekend op basis van de gemiddelde Centrale Bank-koers en de wereldmarktprijs van de afgelopen maand. De koers vertoont een stijging, terwijl de wereldmarktprijs van olie een dalende trend heeft ingezet. Ondanks de daling van de wereldmarktprijs wordt de dieselprijs nog zwaar gesubsidieerd, welke voor de maand september geprojecteerd is op SRD 165 miljoen.De regering heeft gekozen om de dieselprijs niet aan te passen om doorwerking in productie te voorkomen en transport betaalbaar te houden. De prijs van unleaded wordt kostendekkend verhoogd. Ter verduidelijking, er wordt geen enkele vorm van belastingen geheven op brandstof.