Home Suriname Ontvoerde man bevrijd door Kapitale Delicten

Ontvoerde man bevrijd door Kapitale Delicten

21
0
ontvoerde-man-bevrijd-door-kapitale-delicten

foto


De afdeling Kapitale Delicten heeft Sharmila P. (38), Cindy R. (39), Shiva G. (31) en Wireshkoemar M. (36) in Commewijne opgespoord en aangehouden voor mishandeling en ontvoering. Het slachtoffer werd op 3 september op aanwijzing van de verdachten in de omgeving van Peperpot, waar hij werd vastgehouden, aangetroffen. Radjen S. werd direct afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij vanwege de opgelopen verwondingen ter verpleging is opgenomen.

De verdachten zijn betrokken bij de ontvoering van de 60-jarige Radjen S. alias ‘LUX’ op 1 september. Het slachtoffer dat tegen zijn wil was meegenomen, werd mishandeld aan de Amarillesweg ter hoogte van de aanmeerstijger te Meerzorg in het district Commewijne. Het viertal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.

Een ooggetuige die dit alles waarnam, deed aangifte bij de politie en verklaarde daarbij dat zij op die bewuste dag naar de aanmeerstijger te Meerzorg was geweest om haar boot te controleren. Zij zag Radjen S. die tevens wachter is van de boten, in een boot zitten. Zij hield een kort gesprekje met hem en liep vervolgens naar de achterkant van haar boot.

Op een bepaald moment hoorde zij de wachter luidkeels schreeuwen en nam waar dat hij door twee mannen mishandeld werd met een stuk brandhout. Verder zag de aangeefster een vrouw de wachter uitschold. De twee mannen hielden de wachter vervolgens aan zijn voeten en handen vast, waarna zij hem in de auto plaatste en wegreden.

Twee van de verdachten hebben toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd, terwijl de twee anderen ontkennen. Het motief tot het plegen van deze daad is vermoedelijk dat Radjen S. een geldbedrag van één van de verdachten heeft weggenomen.