Home Suriname Voorlichtingsboekje over malaria voor kinderen binnenland

Voorlichtingsboekje over malaria voor kinderen binnenland

38
0
voorlichtingsboekje-over-malaria-voor-kinderen-binnenland

foto

Directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid overhandigt het malariavoorlichtingsboek aan het hoofd BOB, Patricia Daniël. (Foto MinowC)


Malaria is in Suriname niet meer in de transmissiefase, maar waakzaamheid blijft geboden. De directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, heeft in dit kader een boekje met voorlichting over malaria, speciaal bestemd voor kinderen van de basisschool, overhandigd aan het hoofd van het Bureau Onderwijs Binnenland (BOB) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Patricia Daniël.

De titel van het boek is ‘Samen vechten tegen malaria’ en gaat over de ziekte malaria, de overdracht, de voorzorgmaatregelen, diagnose en de behandeling. Er is ook een quiz om na te gaan als de lezer de informatie begrepen heeft. Met de uitgave hiervan wordt het mogelijk gemaakt om te werken aan het bewustwordingsproces over malaria, zegt Daniel. Ze vindt het belangrijk dat ook kinderen geïnformeerd worden over de ziekte.

Hѐlén Hiwat, coördinator van het malariaprogramma, zei dat het doel is om malaria te elimineren in Suriname. Volgens haar heeft Suriname momenteel alleen importgevallen van malaria. Zij is het MinowC dankbaar voor de ondersteuning door het verder verspreiden van de boeken en het plaatsen van posters met informatie over malaria. Dit alles is onderdeel van de voorlichting en preventie van het malariaprogramma, zegt de voorlichting van MinowC.