Home Suriname VS-militair attaché Quingley onderscheiden door Defensie

VS-militair attaché Quingley onderscheiden door Defensie

17
0
vs-militair-attache-quingley-onderscheiden-door-defensie

foto

Minister Krishna Mathoera van Defensie, speldt onderscheiding op. De diensttijd van militair attaché Ida Quigley zit er op.


De diensttijd in Suriname van de Amerikaanse militair attaché luitenant commandant Ida Quigley zit erop. Quigley is woensdag gedecoreerd door het ministerie van Defensie. Zij ontving ook de ‘Joint Service Commendation Medal’ uit de handen van commandant generaal Laura Richardson van de United States Southern Command. De decoraties vonden plaats in het bijzijn van de Amerikaanse ambassadeur, Karen Williams, de staf en de legerleiding. De opvolger van Quigley is luitenant commandant Nate Swank.

Quigley ontving van Suriname de ‘Medal for Meritorious Services in the Rank of Commander’. Deze decoratie benadrukt volgens de Quigley de hechte band tussen Suriname en de VS. Zij bedankte de officieren voor de uitstekende samenwerking in de afgelopen periode, de Communicatiedienst Suriname.

“De officier die is voorgedragen om deze medaille in ontvangst te nemen, staat hoog aangeschreven bij de Surinaamse defensieorganisatie. Draag het alsjeblieft met trots en respect. Je verdient deze medaille”, zo sprak de waarnemend Bevelhebber van het Nationaal Leger, Werner Kioe A Sen. Quigley werd bedankt voor haar inzet en voor de vele verbeteringen welke zij heeft kunnen realiseren gedurende haar dienst in Suriname. “Sinds je eerste dag hier in Suriname heb je bruggen gebouwd en de bestaande bruggen heb je met veel toewijding verstevigd”, stelde Kioe A Sen. Dankzij haar inspanningen hebben beide militaire organisaties een verbetering ervaren binnen de bilaterale relatie.

Het bieden van hulp bij het omgaan met gevaarlijke stoffen en explosieven, alsook bij medische en technische projecten, zijn enkele van de vele inspanningen die zij mogelijk heeft gemaakt. Luitenant commandant Quigley geeft aan met plezier te hebben gewerkt in Suriname. Zij vertrekt naar de VS voor een nieuwe uitdaging in haar carrière.