Home Suriname Comité generaal SLM afgeblazen

Comité generaal SLM afgeblazen

18
0
comite-generaal-slm-afgeblazen

foto


De vergadering die gehouden zou worden in comité generaal over de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) op 5 september, is afgeblazen. In de huishoudelijke vergadering die eerder op de dag is gehouden door De Nationale Assemblee is opgemerkt dat veel informatie van de SLM op straat is. Er is op grond daarvan geen behoefte meer om achter gesloten deuren te vergaderen.

De oppositie had reeds aangegeven dat de regering de informatie in het openbaar moest verschaffen, want de samenleving heeft recht op informatie. Er is veel onduidelijkheid over besluiten die genomen zijn bij de SLM. De NDP-fractie had aangegeven in een brief aan Assembleevoorzitter Marinus Bee dat over enkele andere issues in comité generaal informatie moet worden gegeven.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft de issues opgesomd die zijn fractie wil bespreken in comité generaal:

– Het beleid en functioneren van het Openbaar Ministerie.

– De status van het National Risk Assessment traject, met het oog op de uitspraak van de Caribbean Financial Action Task Force over Suriname.

– Het Tigri-gebied en de activiteiten die daar worden ontplooid door Guyana.

Aangegeven is in de vergadering dat er meer voorbereidingstijd nodig is voor deze issues.

De Nationale Assemblee is sinds vanmiddag met reces. Fungerend voorzitter Gregory Rusland merkte op dat het werk van Assembleeleden doorgaat en indien het noodzakelijk is, er altijd nog vergaderd kan worden.