Home Suriname President naar Barbados vertrokken

President naar Barbados vertrokken

24
0
president-naar-barbados-vertrokken

foto

President Chan Santokhi heeft het protocol van overdracht getekend vóór hij naar Barbados vertrekt. Tot en met 3 september neemt vicepresident Ronnie Brunswijk waar. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi is naar Barbados vertrokken vanuit het vliegveld te Zorg en Hoop om het Afri-Caribbean Trade & Investment Forum (ACTIF2022) bij te wonen in Bridgetown-Barbados.

Het staatshoofd heeft samen met de vicepresident Ronnie Brunswijk het protocol van overdracht getekend op het ministerie van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking. In afwezigheid van Santokhi neemt Brunswijk waar als president.

Het ACTIF2022 wordt gehouden door de regering van Barbados en de African Export-Import Bank (Afreximbank).  President Santokhi zal deze bijwonen in de hoedanigheid van Caricom voorzitter.

Het evenement dat tussen 1 en 3 september 2022 zal plaatsvinden heeft als thema “One People, One Destiny: Uniting and Re-imagining Our Future”. Het doel van dit event is het bevorderen van de ontwikkeling van strategische en zakelijke partnerschappen tussen zakenlui van Afrika en het Caribisch gebied.