Home Suriname LVV verzorgt basistraining in hydrocultuur

LVV verzorgt basistraining in hydrocultuur

19
0
lvv-verzorgt-basistraining-in-hydrocultuur

foto

Geïnteresseerden krijgen een training van LVV in hydrocultuur. Op deze manier van kweken van gewassen is niet afhankelijk van weersomstandigheden. (Foto: LVV)


17 personen hebben van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een basistraining in hydrocultuur gekregen. Planten worden gekweekt in water, waaraan noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast. Eén van de grootste voordelen is dat dit systeem de mogelijkheid biedt het heel jaar door gewassen te telen in plaats van te worden beperkt door seizoenen. Hydrocultuur kan reeds op een klein oppervlakte worden toegepast.

Het telen van gewassen is een uitdagende onderneming die voortdurend wordt blootgesteld aan weers- en klimaatomstandigheden. Deze spelen een belangrijke rol bij het bepalen van het tempo van de gewasproductie, geeft LVV aan in een persbericht. Het toepassen van hydrocultuur in een plantenkas leidt tot gunstige groeiomstandigheden waarbij de gewassen beschermd zijn tegen ongunstig weer en verschillende plagen. Hierdoor krijgt men ook producten van betere kwaliteit.

De participanten hebben kennis gemaakt met de verschillende hydrocultuursystemen, waardoor zij nu in staat zijn onderscheid te maken tussen de gewassen en in welk hydrocultuursysteem deze het best geteeld kunnen worden. De training is verzorgd werd door de afdeling Groenten Onderzoek van het LVV-directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking. De training is ondergebracht binnen het project voor Landbouw Concurrentievermogen van de International Development Bank (IDB). Dit project is gericht op het versterken en verbeteren van het concurrentievermogen van landbouwers.

Eerder dit jaar hadden enkele van de participanten van de hydrocultuurtraining een plantvermeerderingstraining gevolgd op het ministerie. Deze is zo goed ervaren door hen, dat zij wederom een groep samenstelden die interesse had voor hydrocultuur. Het ministerie werd met het verzoek voor een training benaderd, welke, in samenwerking met de IDB terstond ingewilligd werd.