Home Suriname Reparatie glasvezelkabel kost Telesur US$ 1.5 miljoen

Reparatie glasvezelkabel kost Telesur US$ 1.5 miljoen

18
0
reparatie-glasvezelkabel-kost-telesur-us$-1.5-miljoen

foto


De reparatie van de internationale glasvezelkabel Suriname-Guyana Submarine Cable System (SG-SCS) zijn afgerond en hebben ongeveer US$ 1.5 miljoen gekost. De werkzaamheden zijn op 1 augustus begonnen.

De reparaties die dringend uitgevoerd moesten worden, hebben langer geduurd dan verwacht, omdat ook niet eerder geconstateerde defecten aan het licht kwamen tijdens de fysieke inspecties. Telesur heeft voldoende back-up capaciteit om het internetverkeer via de internationale glasvezelkabels Americas II, Kanawa en ARCOS op te vangen, maar wegens een storing op de lokale back-up glasvezelkabels te Moengo, als gevolg van onverantwoordelijke graafwerkzaamheden van derden, hebben de klanten enige vertraging ervaren.

Intussen is er een rapport opgemaakt van de graafschade en is de rekening hiervan gepresenteerd aan de veroorzaker, deelt het bedrijf mee. Deze kosten zullen verhaald worden op de veroorzaker.

De reguliere dienstverlening verliep vanaf 15 augustus weer normaal via de herstelde lokale back-up glasvezels richting Americas II, Kanawa en ARCOS, terwijl de werkzaamheden in zee aan de SG-SCS hun voortgang hadden.

Momenteel loopt het internetverkeer weer via de herstelde SG-SCS zeekabel, Americas II, Kanawa en ARCOS, en wordt het verkeer nauwlettend gemonitord.