Home Suriname Geslaagden krijgen starterskit voor eigen onderneming

Geslaagden krijgen starterskit voor eigen onderneming

20
0
geslaagden-krijgen-starterskit-voor-eigen-onderneming

foto

SAO-trainees Electro Huisinstallatie. Links: Naomi Esajas-Friperson (voorzitter Raad van bestuur SAO), districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga. Rechts: Joyce Lapar (directeur SAO) en projectmanager, Jaswant Doekharan.


Een naaimachine voor een succesvolle cursist van de training Textiele werkvormen en een toolkit voor een geslaagde van de cursus Elektro Huisinstallatie: 31 SAO-cursisten die met succes de trainingen: ‘Textiele Werkvormen’ en ‘Electro Huisinstallatie’ in Saramacca hebben afgerond, hebben afgelopen week een starterspakket gekregen als stimulans om een eigen onderneming te beginnen.

De trainingen zijn verzorgd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) in opdracht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (A,W&J). Het ging om het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project ‘Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkenden’. Het project is gefinancierd door de Caribbean Development Bank.

De geslaagden hebben hun starterspakket uit handen gekregen van de directeur van de SAO, Joyce Lapar, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de SAO, Naomi Esajas-Friperson, de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga en projectmanager Jaswant Doekharan. .

Volgens Lapar ligt de verantwoordelijkheid voor het verder ontwikkelen tot succesvolle ondernemer of werknemer, nu bij de geslaagden. Zij hebben de tools gekregen om aan de slag te gaan, geeft zij aan. Bansi-Durga heeft de cursisten aangespoord om zowel de opgedane kennis als het starterspakket nuttig te gebruiken, door in te spelen op de behoefte en vraag in het district naar zowel kledingstukken als het klussen aan huisinstallaties.

Esajas-Friperson noemde het project een mijlpaal voor niet slechts de cursisten, maar ook voor het ministerie en voor de SAO. Met dit project heeft het ministerie volgens haar invulling gegeven aan het beleid om jong ondernemerschap en zelfredzaamheid te stimuleren onder jongeren, tekent de Communicatie Unit van A, W & -J op.