Home Suriname Achaibersing brengt BTW tarief naar 10%

Achaibersing brengt BTW tarief naar 10%

26
0
achaibersing-brengt-btw-tarief-naar-10%

foto

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning


Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning heeft zojuist in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de regering bereid is het tarief van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) te brengen op 10%. Gisteren had hij de 15% die aanvankelijk was opgebracht in de ontwerpwet, was reeds naar 11.5% bijgesteld.

Het bedrijfsleven, de vakbeweging en de oppositie hebben gepleit voor een tarief van 5%. Achaibersing voerde aan dat met een tarief van 5% de beleidsdoelen niet gehaald kunnen worden. In de regio is het tarief tussen 10% en 17.5%. Gemiddeld is het 15%.

De bewindsman zei dat met 10% BTW de inflatie ongeveer 1% zijn en op termijn ook kan worden weggewerkt. Achaibersing beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee. Gisteren zijn diverse vragen gesteld door De Nationale Assemblee.