Home Nederland 150 asielzoekers uit Ter Apel met spoed naar Apeldoorn

150 asielzoekers uit Ter Apel met spoed naar Apeldoorn

27
0
150-asielzoekers-uit-ter-apel-met-spoed-naar-apeldoorn

SPS Media

NOS Nieuws

Honderdvijftig asielzoekers die buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel al meerdere dagen buiten hebben moeten slapen, zijn donderdagavond met bussen naar twee sporthallen in Apeldoorn gebracht. Dat meldt De Stentor. In de hallen kunnen ze maximaal vier dagen blijven, daarna moeten ze volgens de krant naar Doetinchem.

Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) vroeg Apeldoorn woensdag om met spoed noodopvang voor 150 asielzoekers voor maximaal vier nachten. Apeldoorn gaf vanwege de ‘onhoudbare situatie in Ter Apel’ gehoor aan die oproep, en stelde de sporthallen Zuiderpark en Mheenpark beschikbaar.

Buiten het Zuiderpark, waar halverwege de avond de eerste vluchtelingen aankwamen, ontstond volgens een aanwezige fotojournalist een onrustige sfeer onder toeschouwers, maar politie en beveiligers stuurden hen weg.

Ondanks de noodopvang in Apeldoorn slapen er volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in de nacht van donderdag op vrijdag wederom zo’n 700 mensen buiten bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here