Home Suriname SLM-directeur het land uit ondanks uitreisverbod

SLM-directeur het land uit ondanks uitreisverbod

21
0
slm-directeur-het-land-uit-ondanks-uitreisverbod

foto

SLM-directeur Paul de Haan


SLM-directeur Paul de Haan heeft Suriname verlaten. Dit verneemt Starnieuws van diverse bronnen. Hij mocht van het Openbaar Ministerie net als Prenobe Bissessur het land niet uit. Ze hebben een uitreisverbod. Verhinderd kon worden dat Bissessur het land uit kon. Hij werd aangehouden op de luchthaven vannacht. Hij heeft zijn paspoort moeten inleveren.

De Haan is vanaf het weekend niet meer verschenen aan het werk. Hij was maandagmiddag ook niet aanwezig op de vergadering die president Chan Santokhi had uitgeschreven met de raad van commissarissen en de directie. President-commissaris Xaviera Jessurun is met vakantie naar Miami.

De Haan zocht al enkele dagen naarstig naar een vlucht. Hij is via Frans-Guyana het land uitgegaan en zou onderweg zijn naar Frankrijk.

Assembleelid Stephen Tsang (NDP) zei gisteren in De Nationale Assemblee dat De Haan zijn persoonlijke spullen heeft laten ophalen. Hij wilde meer informatie hierover, maar de regering is er niet op ingegaan.