Home Suriname OW stimuleert jong civieltechnisch kader

OW stimuleert jong civieltechnisch kader

24
0
ow-stimuleert-jong-civieltechnisch-kader

foto

Het hoofdgebouw van het ministerie van Openbare Werken.


Ingenieursbureaus, architectenbureaus, landmeters en kleine bouw- en civieltechnische ondernemers zullen voortaan in aanmerking komen om middelgrote en grote werkzaamheden voor het ministerie van Openbare Werken (OW) te verrichten. OW-minister Riad Nurmohamed wil ook afgestudeerden in de civiele techniek aantrekken.

Met het nieuw besluit dat per 1 augustus dit jaar is ingegaan wil het ministerie dit soort werkzaamheden langzamerhand van zich afstoten. Het gaat dan om taken en bevoegdheden voor het uitvoeren en controleren van kleine en grote bouw- en civieltechnische werken. Deze omvatten het aanleggen van duikers, perceelaansluitingen en het ontwerpen van een eenvoudig woonhuis. Nurmohamed wil met het besluit jonge afgestudeerden stimuleren om dienstverlenende ondernemingen op te zetten die soortgelijke werkzaamheden kunnen uitvoeren voor bedrijven en particulieren.

Het ministerie zal binnenkort de mogelijkheid bieden om onder bepaalde regels en voorwaarden een NV op te zetten bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Vervolgens kunnen de NV’s zich registreren bij het departement en starten met het uitvoeren van werkzaamheden. Nurmohamed gelooft erin dat op deze manier jonge afgestudeerden in de civiele techniek de kans krijgen om zich beter te profileren in de samenleving.