Home Suriname Petronas schenkt vergaderapparatuur aan Beroepsonderwijs

Petronas schenkt vergaderapparatuur aan Beroepsonderwijs

25
0
petronas-schenkt-vergaderapparatuur-aan-beroepsonderwijs

foto

De directeur van Petronas Suriname, Ahmad Shamsul, overhandigt symbolisch apparatuur aan Onderdirecteur Beroepsonderwijs, Susanna Verveer. (Foto: CDS)


Oliemaatschappij Petronas Suriname Exploration en Production heeft  het Onderdirectoraat Beroepsonderwijs  vergaderapparatuur geschonken. Onderdirecteur, Susanna Verveer, is ingenomen met deze geste, die kan worden gebruikt om te vergaderen. “Met de economische uitdagingen in het land is het handig op afstand vergaderingen te beleggen en dat is nu met behulp van deze apparatuur mogelijk,” zegt ze.

De directeur van Petronas, Ahmad Shamsul, geeft aan dat het bedrijf zich houdt aan het welzijn van gemeenschappen, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Een van de manieren waarop we dit doen is door te helpen om de gezondheidszorg en het onderwijs in dit land te verbeteren. In de afgelopen drie jaar is onze focus ook verschoven naar de onderwijssector en hebben onze steun gegeven aan het Natuurtechnisch Instituut en het Polytechnic College Suriname in 2019″.

Nu is het de beurt aan de Technical and Vocational Education and Training Bureau. “Het is voor het bedrijf een waar genoegen om nu onze bijdrage van een compleet videoconferentie systeem over te dragen. Ik hoop dat met deze inspanning het TVET-personeel is uitgerust met wat ze nodig hebben om de gemeenschap in Suriname te blijven onderwijzen,” zei Shamsul.

Petronas doet sinds 2013 zaken in drie olie- en gasblokken voor de kust van Suriname, namelijk Blok 48, 52 en 53. Zijn dochteronderneming, Petronas Suriname Exploration & Production B.V., onderzoekt en stimuleert upstream investerings- en groeimogelijkheden in Suriname.