Home Suriname Stanley Menzo stopt als bondscoach

Stanley Menzo stopt als bondscoach

23
0
stanley-menzo-stopt-als-bondscoach

foto

Stanley Menzo (r) heeft een lucratieve aanbieding gekregen. Hij heeft de knoop moeten doorhakken en is van 1 september geen coach meer van natio. Assistent-bondscoach Roberto Gödeken zal het roer voorlopig overnemen.


Stanley Menzo is met ingang van 1 september geen coach meer van het Surinaams voetbalelftal. Assistent-bondscoach Roberto Gödeken is op voorstel van Menzo bereid gevonden de taken als bondscoach voorlopig over te nemen: in elk geval tijdens de interlandperiode in september. Intussen gaat de SVB op zoek naar een nieuwe bondscoach. Menzo maakte dit vanmiddag bekend tijdens een zoom meeting met de pers.

Hij is ingegaan op een ‘lucratief’ aanbod uit het buitenland. De naam van zijn nieuwe werkgever kan hij in overleg met deze ‘topclub’ nog niet prijs geven. De club in kwestie brengt het nieuws de komende dagen zelf naar buiten. Menzo stond voor een lastige keuze: ‘Het is met een steen in mijn maag dat ik deze beslissing heb genomen. In juni, niet lang na de uitwedstrijd tegen Mexico voor de Nations League, hadden ze me ook al benaderd. Toen heb ik het voor me uit geschoven. Tien dagen geleden klopten ze opnieuw aan. Daarna heb ik de knoop doorgehakt.

‘Met mijn aanstelling als bondscoach van Suriname is begin dit jaar een droom uitgekomen. Echt, de eerste keer dat het volkslied werd gespeeld bij de interland tegen Barbados begin dit jaar, was voor mij een van de hoogtepunten uit mijn voetbalcarrière. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor de kans die ik heb gekregen.

‘Ik kan me goed voorstellen dat mensen teleurgesteld zijn over mijn keuze. Maar dit aanbod kon ik niet voorbij laten gaan. Sportief en zakelijk ga ik er aanzienlijk op vooruit. Bovendien word ik volgend jaar zestig en je weet nooit of zich nog een keer zo’n kans voordoet.  Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer dagelijks op het veld te staan. Dat heb ik eerlijk gezegd toch wel gemist.’

SVB-voorzitter John Krishnadath maakte tijdens dezelfde meeting bekend dat natio in september in Europa een vriendschappelijke interland speelt tegen Nicaragua. De datum is nog niet bekend en evenmin is duidelijk of de wedstrijd in Nederland plaatsvindt of in Spanje. In dezelfde periode staat ook een interland tegen een niet nader genoemd Afrikaans land gepland.

Diederik Samwel