Home Suriname OM benadrukt zijn onafhankelijke positie

OM benadrukt zijn onafhankelijke positie

24
0
om-benadrukt-zijn-onafhankelijke-positie

foto


Het Openbaar Ministerie (OM) benadrukt in een persbericht dat op basis van artikel 145 van de grondwet het met uitsluiting van elk ander orgaan verantwoordelijk is voor de opsporing en belast is met de vervolging van strafbare feiten. Er is sprake van scheiding der machten (trias politica) welke hoog in het vaandel wordt gedragen door het OM. Niet zal worden getolereerd dat er door derden inmenging plaatsvindt in (individuele) strafzaken.

De laatste tijd worden berichten gelanceerd in de media, waarbij er wordt getwijfeld aan de onafhankelijkheid en/of onpartijdigheid van het OM. Eveneens is gebleken dat deze berichtgeving veelal afkomstig is van mensen met een voorbeeldfunctie in de samenleving.

In het persbericht wordt een dringend beroep op de samenleving gedaan om zich te laten informeren door het OM indien er enige onduidelijkheid bestaat over zijn optreden.