Home Nederland Huisartsen vechten tarieven aan, coronavergoedingen geschrapt

Huisartsen vechten tarieven aan, coronavergoedingen geschrapt

21
0
huisartsen-vechten-tarieven-aan,-coronavergoedingen-geschrapt

ANP

NOS Nieuws

Huisartsen maken bezwaar tegen de nieuwe tarieven voor hun zorg. De artsen vinden het onder meer onwenselijk dat ze geen intensieve zorg bij huisbezoeken aan coronapatiënten meer kunnen declareren vanaf 1 januari, schrijven de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) en de Vereniging Praktijkhoudende huisartsen (VHP). De koepels dienen een formeel bezwaar in.

De bedragen die huisartsen mogen declareren bij zorgverzekeraars worden elk jaar gepubliceerd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Onlangs werden de tarieven voor 2023 bekendgemaakt. “De nieuwe beschikking geeft op een aantal punten reden tot zorg”, schrijven de huisartsen.

Ten eerste noemen ze het vervallen van de speciale vergoedingsregelingen vanwege de coronapandemie. Dat gebeurt in weerwil van het verzoek van de huisartsen om de vergoedingen niet te schrappen “met het oog op de aanhoudende pandemie”.

Praktijkkosten hoger

Verder pleiten ze voor een tussentijdse verhoging van de tarieven, met het oog op de gestegen praktijkkosten. “Met de huidige grote druk op de huisartsenzorg is het extra belangrijk dat er geen nieuwe problemen worden gecreëerd”, zegt LHV-vicevoorzitter Aard Verdaasdonk.

De Nederlandse Zorgautoriteit was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here