Home Nederland Vrijwilligers redden (weer) duizenden vissen van droogte

Vrijwilligers redden (weer) duizenden vissen van droogte

32
0
vrijwilligers-redden-(weer)-duizenden-vissen-van-droogte

RTV Oost

In samenwerking met

RTV Oost

NOS Nieuws

Vrijwilligers hebben vandaag samen met Staatsbosbeheer en Sportvisserij Oost-Nederland duizenden vissen gered uit een uiterwaard van de IJssel bij Fortmond. De kolk waarin de vissen zwommen, dreigde droog te vallen door de aanhoudende warmte en droogte.

Naar schatting is vandaag zo’n 7000 kilo vis gevangen, schrijft RTV Oost. Het gaat vooral om brasems. Daarnaast zijn ook snoeken en meervallen gevangen. De kolk die vandaag werd leeggevist, heeft een oppervlakte van circa 500 meter bij 100 meter. Het vissen gebeurde met een groot sleepnet dat door het water werd gehaald.

RTV Oost

De vissen worden weer teruggezet in de IJssel

De vissen gingen vervolgens in watertanks een auto in en werden daarna door de vrijwilligers uitgezet in de IJssel, waar ze vandaan komen. “Het is zonde als ze allemaal doodgaan natuurlijk. Daar offer ik graag mijn vrije dag voor op”, zegt een van de vrijwilligers tegen RTV Oost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here