Home Nederland Aanhouding wegens mogelijke betrokkenheid bij moord op vier moslimmannen in VS

Aanhouding wegens mogelijke betrokkenheid bij moord op vier moslimmannen in VS

45
0
aanhouding-wegens-mogelijke-betrokkenheid-bij-moord-op-vier-moslimmannen-in-vs

Albuquerque Police Department

NOS NieuwsAangepast

De politie in de Amerikaanse stad Albuquerque heeft een verdachte aangehouden in verband met een reeks moorden op moslimmannen in New Mexico. De man van 51 uit Afghanistan is aangeklaagd voor twee moorden en wordt gezien als verdachte in twee andere.

De politie van de staat maakte via Twitter bekend dat het gaat om de bestuurder van een voertuig dat vermoedelijk bij de moorden werd gebruikt. Over zijn motief heeft de politie nog niets naar buiten gebracht. Later vandaag volgt een persconferentie waar mogelijk meer details worden gegeven.

Afgelopen week werden er drie Pakistaans-Amerikaanse mannen vermoord in New Mexico. De slachtoffers waren 25, 27 en 41 jaar oud en kwamen uit Pakistan. Ze gingen naar dezelfde moskee. Het is volgens de politie niet duidelijk of het om willekeurige slachtoffers gaat of dat de dader hen specifiek als doelwit had.

De politie onderzoekt ook of er een verband is met een vierde moord afgelopen november. Toen werd een 62-jarige moslim uit Afghanistan gedood. De zaken brachten veel teweeg in de moslimgemeenschap in New Mexico, sommige inwoners ontvluchtten de staat of bewapenden zich na het geweld.

De politie zei eerder vandaag dat zolang er niets bekend is over een motief, er niet van een hate crime gesproken kan worden. President Biden twitterde echter dat “er in de VS geen plaats is voor deze hatelijke aanvallen”. Hij zei boos en verdrietig te zijn over de moorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here