Home Suriname Organic Movement: Over Misleiden gesproken

Organic Movement: Over Misleiden gesproken

44
0
organic-movement:-over-misleiden-gesproken

foto


Reactie op artikel VHP: Niet laten misleiden door Organic Movement

De VHP heeft naar aanleiding van een brief van Organic Movement aan premier Rutte van Nederland de euvele moed  om onze organisatie te betichten van misleiding. Wat dit precies inhoudt, verzuimen de dames en heren  te geven. Sterker nog, de VHP toont via haar reactie overduidelijk aan, het vermogen te missen om inhoudelijk en goed beargumenteerd haar stelling te onderbouwen.

Zij komt in haar schrijven niet verder dan pochen over een herstelde relatie met Nederland, wat niets te maken heeft met de redenen waarom het volk massaal de straat opkwam om het vertrek van deze president te eisen. De lezer heeft geen enkele boodschap aan die mededeling – en al helemaal niet als een VHP-ambassadeur in Nederland  een peperdure auto en een vorstelijk salaris mag toucheren, maar niet eens heeft kunnen bewerkstelligen dat de visumplicht voor Surinamers die Nederland bezoeken, wordt afgeschaft. Verder weet zelfs een kind van de lagere school dat Bouterse en Politiek Den haag geslagen vijanden zijn, en dat de relatie Suriname-Nederland altijd onder druk staat wanneer hij aan de macht is! Alleen bij de VHP schijnen ze daarvan niet op de hoogte te zijn (of denken ze soms dat de relatie niet hersteld zou worden als een andere partij had overgenomen van Bouterse?).

Wat ze bij de oranje partij ook niet kunnen snappen, is dat schendingen  van het recht op vrije meningsuiting en de trias politica met de ratificatie van de mensenrechtenverdragen niet langer onder de noemer ‘interne aangelegenheden’ van de Staat geplaatst kunnen worden. Erg ingewikkeld om dit aan de partij van de president uit te leggen.

Verder grijpt VHP heel listig naar een punt  uit de brief van Organic Movement om in haar betoog de indruk te wekken dat de buitenfunctiestelling van de politiemannen Gentle en Hellings de reden was om Rutte aan te schrijven. Deze drogreden kennen wij als cherry picking. De oranjepartij denkt hiermee de sympathie van het lezersgilde aan haar kant te krijgen (wat trouwens ook niet gelukt is). Waarom er met geen woord gerept wordt over de laagvliegende helikopters, de agressie van de politie en leger alsook het stelselmatig, tegen de wet in, afluisteren van telefoongesprekken laat zich makkelijk raden. Omdat de VHP bliksemgoed weet dat deze zaken niet verzonnen zijn, en zij die op geen enkel manier kan ontkrachten.

Wat tot slot op onze lachspieren werkt is dat uitgerekend de VHP praat over anarchie. Schaamteloos, dramatisch en selectief verontwaardigd. Laat ons de volgende vragen stellen om VHP uit haar winterslaap te halen:

1. Waar was de VHP toen de president en de vicepresident tijdens de covid-periode alle regels aan hun laars lapten en erop los feestten?

2. Waar was de VHP toen de journalist Jason Pinas onder de voeten werd gelopen door de beveiliging van de vp, en deze daarna een leugenachtige verklaring over het gebeuren gaf aan de pers?

3. Waar was de VHP toen de president en de vicepresident alras na hun aantreden publieke functies als warme bollen verdeelden onder hun inner cirle?

4. Waar was de VHP toen de vp zich vervolgingsambtenaar waande en beval dat aangehouden verdachten moesten worden weggestuurd?

5. Waar was de VHP toen de vp mevrouw Serena Essed en het Constitutioneel Hof bedreigde? Uit hopeloos opportunistische overwegingen keek de oranje partij de andere kant op.

6. Waar was de VHP de afgelopen twee jaar en de tien jaar daarvoor?

En deze VHP, die volksverlakkerij heel hoog in het vaandel heeft, durft ons te verwijten dat wij het volk misleiden. Is er een Surinamer die de propagandist Chandrikapersad Santokhi nog herkent, nu de man president is geworden door beloftes te doen waarvan het electoraat nu weet dat hij de kluit belazerd heeft?  

 

Organic Movement

Ferlaino Krak