Home Suriname St Kitts en Nevis kiest vervroegd nieuwe premier

St Kitts en Nevis kiest vervroegd nieuwe premier

84
0
st-kitts-en-nevis-kiest-vervroegd-nieuwe-premier

foto


Het Oost-Caribische land St. Kitts en Nevis heeft drie jaar eerder dan gepland vervroegde verkiezingen gehouden. Volgens voorlopige verkiezingsresultaten heeft Terrance Drew van de St. Kitts-Nevis Labour Party, premier Timothy Harris van de People’s Labour Party afgezet.

Harris werd voor het eerst premier in februari 2015 en diende een tweede termijn nadat Team Unity, een driepartijenalliantie, negen van de elf parlementszetels won bij de verkiezingen van 2020. Maar Harris verloor eerder dit jaar een motie van wantrouwen die zijn coalitiepartners hadden ingediend, waardoor de tweelingeilanden vrijdag algemene verkiezingen moesten houden.

Zes politieke partijen hadden in totaal meer dan 30 kandidaten die streden om 11 van de 15 zetels van het parlement. De partij van Drew veroverde zes zetels, terwijl die van Harris er één won. De gouverneur-generaal van het eiland zal na de verkiezingen mensen benoemen voor de resterende vier zetels.

Drews partij beloofde betere gezondheidszorg, betaalbare huisvesting en meer toegang tot onderwijs. De partij van Harris beloofde onder meer een sterkere economie op te bouwen, meer banen te creëren en de armoede verder terug te dringen.