Home Suriname DNA-leden uiten bezorgdheid over de hoge wisselkoers

DNA-leden uiten bezorgdheid over de hoge wisselkoers

108
0
dna-leden-uiten-bezorgdheid-over-de-hoge-wisselkoers

foto

De koers vandaag bij de Finabank. Ook bij verschillende cambio’s wordt deze koers gehanteerd.


Diverse Assembleeleden hebben vanmiddag hun bezorgdheid geuit over de wisselkoers, die boven de SRD 25 voor de US-dollar is. Ook de douanekoers is flink omhooggeschoten waardoor de importgoederen ook duurder worden. Aan de regering is gevraagd welke maatregelen er getroffen zullen worden om de druk op de koers te verminderen. De officiële koers van de Centrale Bank van Suriname is vandaag SRD 25.186 voor de US-dollar.

De governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, houdt morgen een persconferentie waarbij hij in zal gaan op de ontwikkelingen en maatregelen die getroffen worden om de koers in te dammen. Een jaar lang was de koers stabiel rond de SRD 21 voor de US-dollar. De laatste weken is de opwaartse druk duidelijk merkbaar.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft na de vragenronde aangegeven dat president Chan Santokhi een bijeenkomst heeft vanavond met diverse instanties die betrokken zijn bij de koersontwikkeling. Deze kwestie heeft alle aandacht van de regering, deelde hij mee. Er zijn diverse vragen gesteld door Assembleeleden over brandende kwesties. De regering zal later op de dag antwoord geven op de gestelde vragen.