Home Suriname Bond en directie Volkshuisvesting in gesprek over wensenpakket

Bond en directie Volkshuisvesting in gesprek over wensenpakket

121
0
bond-en-directie-volkshuisvesting-in-gesprek-over-wensenpakket

foto

Het personeel van het directoraat Volkshuisvesting voerde ruim twee weken sitdownactie.


Na twee weken sitdownactie van het personeel van Stichting Volkshuisvesting zijn gesprekken op gang gekomen met de bond en de directie. De poort van het directoraat te Zorg en Hoop was vandaag gesloten, terwijl de bond binnen in beraad was. Vakbondsleider Michael Sallons deelt mee dat de directie en personeel van Sociale Zaken en Volkshuisvesting niet binnen kon.

Het wensenpakket is bijkans vier maanden geleden aangeboden aan de directeur van Volkshuisvesting, maar die heeft volgens Sallons geen mandaat gekregen van minister Uraiqit Ramsaran om de onderhandelingen te beginnen. Het ministerie zegt dat het personeel van de afdelingen Dient Opleiding en Vorming, Kinderen Jongeren Telefoon en het directoraat Volkshuisvesting verrast  waren toen zij tegen een gesloten poort stonden bij aankomst op het werk.

Minister Ramsaran zegt dat de leiding van de stichting reeds mandaat heeft gekregen via de Raad van Toezicht om gesprekken te voeren met de bond over het wensenpakket. Het ministerie is voorstander van zaken middels dialoog te bespreken, om de rust te blijven garanderen. Vanuit de leiding van het ministerie is reeds gevraagd, de poorten terstond open te doen gezien de overige afdelingen welke ook gehuisvest zijn op het terrein de dienstverlening naar de samenleving moeten continueren.

Op dit moment worden er gesprekken gevoerd  tussen de leiding van de Stichting en de bond van SVS, om tot een oplossing te komen.