Home Suriname Organic: Maatregelen tegen Hellings en Gentle terugdraaien

Organic: Maatregelen tegen Hellings en Gentle terugdraaien

121
0
organic:-maatregelen-tegen-hellings-en-gentle-terugdraaien

foto

Protesterenden vóór het gebouw van De Nationale Assemblee. Geëist wordt dat de maatregelen tegen Raoul Hellings en Sergio Gentle worden teruggedraaid. (Foto’s: René Gompers)


Een groep mensen die gehoor heeft gegeven aan de oproep van Maisha Neus van Organic Movement om te protesteren bij De Nationale Assemblee, eist dat de politiefunctionarissen Raoul Hellings en Sergio Gentle binnen 24 uur weer in functie zijn. Zij zijn door waarnemend korpschef Ruben Kensen buitenfunctie gesteld. Zij zijn mede trekkers van Organic Movement.

Een deel van de mensen wil de openbare vergadering die straks gehouden wordt, bijwonen. De mensen hebben echter te horen gekregen dat om Covid-regels ze niet naar binnen kunnen. Dit is een leugen, wordt aangevoerd. Er gaan mensen naar binnen zonder mondkap. Benadrukt wordt dat het gaat om het huis van het volk. Marleen Cameron, een van de leiders van Organic Movement, zei dat de strijd weer wordt opgepakt omdat er rancuneuze maatregelen tegen de leiders zijn toegepast.

Er zijn met eieren gegooid naar de militairen.

Assembleelid Melvin Bouva (NDP) die de mensen toesprak, deelde mee dat Covid-maatregelen allang niet meer toegepast worden. Hij zal met de leiding van De Nationale Assemblee praten om enkele personen toe te laten, zodat ze de vergadering kunnen volgen. De gemoederen zijn behoorlijk verhit. De mensen zijn van plan het gebouw te bestormen, ook al staan militairen en politieagenten vóór de ingang. Op gegeven moment zijn er ook met eieren gegooid naar de militairen.