Home Suriname Groep medewerkers Newmont legt werk neer

Groep medewerkers Newmont legt werk neer

61
0
groep-medewerkers-newmont-legt-werk-neer

foto


Een groep werkers van Newmont Suriname heeft aan het begin van de nachtdienst van 1 augustus het werk neergelegd. De directie van Newmont Suriname zegt dat er voor de werkneerlegging geen directe aanleiding was en dat de actie niet wordt gedragen door de Newmont Werknemers Organisatie. Wilfred Visser, General Manager van Newmont Suriname, spreekt van een ‘wilde actie’.Hij heeft de actievoerders opgeroepen om de ingeslagen weg t verlaten en onmiddellijk het werk te hervatten. Er zijn voldoende kanalen om indien er klachten of knelpunten zijn, om die aan de leiding van het bedrijf kenbaar te maken, zegt Visser in een brief aan de werknemers. Hij wijst erop dat bij voortgang van de onrechtmatige werkneerlegging, de actievoerders hun baan op het spel zetten en zij schuldig zijn aan ernstig plichtverzuim.

Het bedrijf heeft voorzorgsmaatregelen getroffen en zegt dat zij geen personen zullen vervoeren naar de site. “Het transport van personen vanuit de site zal volgens de normale dienstregeling plaatsvinden. Personen die het werk hebben neergelegd, kunnen met de bus van de site vertrekken, voor zover er plekken in de bussen beschikbaar zijn.”

De leiding heeft geprobeerd te praten met de actievoerders om de reden van de werkneerlegging te begrijpen, maar er heeft zich geen groepsleider of vertegenwoordiger geïdentificeerd. De bedrijfsdirectie heeft dus op dit moment geen gesprekspartner van de actievoerders. “In deze situatie is de veiligheid van onze mensen de eerste prioriteit,” zegt Visser, waarbij hij hoopt dat de actievoerders zich als verantwoordelijke medewerkers gedragen en voor klachten de weg van dialoog kiezen.