Home Nederland Paradiso koopt grond naast poptempel voor nieuwbouwplannen

Paradiso koopt grond naast poptempel voor nieuwbouwplannen

85
0
paradiso-koopt-grond-naast-poptempel-voor-nieuwbouwplannen

Google Streetview

In samenwerking met

NH Nieuws

NOS Nieuws

Paradiso in Amsterdam heeft een stuk grond naast het eigen gebouw gekocht. Het perceel is volgens de poptempel “een essentieel onderdeel van grootschalige renovatie- en nieuwbouwplannen”.

Volgens Paradiso schiet het huidige gebouw, een verbouwde kerk van zo’n 140 jaar oud, al lange tijd tekort als het gaat om geluidsisolatie, duurzaamheid of voorzieningen voor publiek, personeel en artiesten.

‘Unieke mogelijkheid’

Op de aangekochte grond moet onder meer de ingang van het vernieuwde Paradiso komen. Ook zijn er plannen voor een nieuw gebouw dat vijf verdiepingen telt met kantoren en expositieruimtes. “Het is een unieke mogelijkheid voor ons. De grond van je buurman komt maar één keer te koop”, aldus directeur Geert van Itallie.

Op korte termijn worden al tijdelijke oplossingen ingezet om met name geluidsoverlast voor de buren te verminderen. Zo wil Paradiso volgend jaar van een voormalige fietskelder rechts van het gebouw een tijdelijke ingang voor clubnachten maken om zo het publiek in betere banen te leiden en het geluid op straat te beperken.

Geld voor renovatieplannen

De grond wordt overgenomen van vastgoedondernemer Klaas Hummel, die het in 2000 samen met zijn later vermoorde zakenpartner Willem Endstra kocht, meldt AT5/NH Nieuws.

Paradiso heeft voor de aanschaf van de grond een hypotheek kunnen afsluiten, geld voor grote renovatieplannen is er nog niet. Volgens NRC heeft Paradiso 3,5 miljoen euro betaald voor het stuk grond en moet het nog zo’n 30 miljoen euro bij elkaar zien te vinden voor de bouwplannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here