Home Suriname Opkomst slecht: Organic stopt voorlopig met straatacties

Opkomst slecht: Organic stopt voorlopig met straatacties

96
0
opkomst-slecht:-organic-stopt-voorlopig-met-straatacties

foto

De opkomst op de 8e protestdag van Organic Movement is niet wat de leiders verwacht hadden. Besloten is om voorlopig geen straatacties meer te voeren. (Foto’s: René Gompers)


De Organic Movement stopt voorlopig met protesteren. Trekkers Dave van Aerde en Raoul Hellings geven aan dat de opkomst aan het afnemen is, niet genoeg om elke dag actie te voeren. De beweging houdt niet op te bestaan en zal een ideologische strijd blijven voeren. De opkomst liet vandaag te wensen over.

Op de 8e dag van protesteren tegen het regeerbeleid -de locatie was dit keer bij het ministerie van Financiën- is het aantal deelnemers flink geslonken. Het nieuws van het stoppen met actievoeren, is niet goed aangekomen bij de aanwezigen. Zij willen wel doorgaan.“We moeten eerlijk zijn,” haalde Van Aerde aan. “Jullie zijn de strijders. Als anderen niet willen komen moeten we het anders gaan aanpakken. We moeten gaan nadenken, anders aanpakken. Als we 5.000 hadden, verwacht je dat het daarna naar 10.000 gaat, dan 20.000. Maar als je van 5.000 naar 100 gaat, dan moeten we ook eerlijk zijn. We zijn niet als de regering die niet luistert en niet doorheeft dat iets niet gaat. Wij moeten bijdraaien.”