Home Suriname Breaking: Gentle en Hellings buitenfunctie gesteld

Breaking: Gentle en Hellings buitenfunctie gesteld

123
0
breaking:-gentle-en-hellings-buitenfunctie-gesteld

foto


De politieofficieren Sergio Gentle en Raoul Hellings zijn buitenfunctie gesteld. Dit bevestigt de voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Poetini Atompai tegenover Starnieuws. Gentle en Hellings zijn ook strategische adviseurs van de vakbond.

Atompai zegt dat diverse redenen zijn aangegeven waarom de twee officieren buitenfunctie zijn gesteld. Het gaat niet alleen om de protestacties van Organic Movement. Gentle en Hellings zijn twee trekkers van de beweging, die vandaag heeft besloten voorlopig geen straatacties te houden. De afdeling Interne Zaken van de politie zal hetgeen aangehaald is, onderzoeken. “Ik wacht het onderzoek af”, zegt Atompai.

Bij de buitenfunctiestelling hoort ook dat alle bezittingen van het Korps Politie Suriname die de twee functionarissen bij zich hebben, dienen te worden ingeleverd. Het gaat onder andere om voertuigen en dienstwapen.

De Surinaamse Politiebond had eerder reeds aangekondigd niet te zullen accepteren dat er maatregelen zouden worden getroffen tegen Gentle en Hellings. Alle aantijgingen zullen worden onderzocht, zoals dat het geval is bij alle politieambtenaren, zegt de bondsvoorzitter.