Home Suriname Bazo klantenzorg moet bureaucratie zorgkaart wegmaken

Bazo klantenzorg moet bureaucratie zorgkaart wegmaken

13
0
bazo-klantenzorg-moet-bureaucratie-zorgkaart-wegmaken

foto

Distictscommissaris Senrita Gobardhan en minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting onthullen het naambordje van de Sozavo Basiszorg.


In tranen en van tijd tot tijd zuchtend wijst de 67-jarige Lila Somaroo naar een wond aan haar been. Ze wacht al 8 maanden op haar Bazo-kaart. “Ik hoop dat er nu een einde zal komen aan mijn ellende. Ik ben diabeet.” Ook de bejaarde Device Chanai (73) is moe van al het geloop. “Ik ben een alleenstaande oude vrouw, slecht ter been en moet met mijn AOV elke keer de taxi betalen om steeds te horen dat er nog geen goedkeuring is. Ik hoop dat dit geen droom is”.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft vrijdag het kantoor van de Sozavo Bazo klantenservice in het district geopend. “Gezondheidszorg moeten wij koesteren,” zegt hij. De bewindsman merkte op dat verschillende parlementariërs het probleem van de Bazo-kaarten vaker hebben aangekaart in het hoogste college van staat en dat er ook veel klachten hierover waren uit de samenleving. “Er is vaker geroepen om hulp door verschillende mensen die medische zorg nodig hadden.” Ramsaran stelde dat het gaat om de roep van deze doelgroep. “Ze moeten weten dat hun roep gehoord is.”

Met de ingebruikname van de Bazo-zorg balie is het sociaal vangnet uitgebreid. Een Bazo-kaart voor de groep 0-16 jaar en 60+ is voortaan vier jaar geldig, terwijl de geldigheidsduur voor de BZV-kaart is opgetrokken naar twee jaar. Bij deze nieuw in gebruik genomen balie kunnen de bijzondere gevallen hun aanvraag doen, de goedkeuring direct krijgen en over hun verzekeringskaart beschikken.

Districtscommissaris Senrita Gobardhan en de Assembleeleden Stephen Madsaleh en Harriette Ramdien zijn in elk geval blij dat het geloop en geren nu tot het verleden behoort. Het leven van in het bijzonder zwangeren en senioren burgers als kinderen wordt nu plezierig. “” Geen onzekerheid meer,” volgens Gobardhan, “want gezondheidszorg is heel belangrijk.”