Home Nederland Japanse Sakurajima-vulkaan barst uit, maatregelen voor omwonenden

Japanse Sakurajima-vulkaan barst uit, maatregelen voor omwonenden

14
0
japanse-sakurajima-vulkaan-barst-uit,-maatregelen-voor-omwonenden

Reuters

NOS Nieuws

De vulkaan Sakurajima in het zuidwesten van Japan is uitgebarsten. Er zijn geen berichten over doden of gewonden. Wel meldt de televisiezender NHK dat vulkanische stenen neerkomen op tweeënhalve kilometer van de vulkaan.

De Sendai kerncentrale, die op 50 kilometer afstand van de vulkaan ligt, heeft geen nadelige gevolgen van de eruptie ondervonden.

De meteorologische dienst heeft het waarschuwingsniveau opgeschroefd naar 5, de hoogste categorie. Premier Kishida heeft de regering opgedragen om “actie te ondernemen om levens te beschermen”, meldt NHK. Mogelijk moeten mensen die binnen zo’n drie kilometer van de krater wonen, evacueren.

De Sakurajima ligt op het zuidelijke eiland Kyushu naast de stad Kagoshima en is een van de actiefste vulkanen van Japan, met regelmatige uitbarstingen van verschillende sterkte. In 2019 spuwde de vulkaan as tot een hoogte van 5,5 kilometer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here