Home Suriname Organic Movement niet tevreden met reactie president

Organic Movement niet tevreden met reactie president

20
0
organic-movement-niet-tevreden-met-reactie-president

foto

De actievoerders bij Fort Zeelandia in de schaduw. Zij luisteren naar toespraken van leiders van de Organic Movement. (Foto’s: René Gompers)


De vijfde dag van protesten tegen het beleid van de regering, verloopt ‘rustig’ tot nu toe. De leiders merken op dat “als we kijken naar de reactie van de president, merken we dat hij niet bereid is om verandering te brengen. Je zegt iedereen is vrij om te protesteren maar je zet de wegen af en zet ook stoorzenders.” Internet rondom het Plein is gestremd.

De wegen naar het Plein zijn nog steeds afgesloten. De groep demonstranten is van de Oude Vlaggenplein getrokken naar Fort Zeelandia. Er is meer schaduw en het is koeler.

Benadrukt wordt dat de persconferentie van president Chan Santokhi geen indruk heeft gemaakt. De mensen wordt weer op het hart gedrukt dat de protesten nog lang zullen doorgaan.

De leiders van de Organic Movement voeren aan dat ze niet met duistere praktijken bezig zijn, maar ze vragen dat de regering doet wat zij heeft beloofd. De leiders zijn bereid om in dialoog te gaan, wanneer minstens aan drie van de eisen zijn voldaan.

Intussen hebben DOE en A20 meegedeeld dat ze de strijd ondersteunen. Vanavond houdt de NDP een kadermeeting over de situatie in het land.