Home Suriname Drie gearresteerde personen vrijgelaten; gaan aangifte doen

Drie gearresteerde personen vrijgelaten; gaan aangifte doen

12
0
drie-gearresteerde-personen-vrijgelaten;-gaan-aangifte-doen

foto

Raoul Abdoelrahman is een van de drie personen die gearresteerd werd door de politie dinsdagavond. Zij waren op het Onafhankelijkheidsplein bij de demonstratie. (Beeld: ATV)


Raoul Abdoelrahman, David Jones en Sergio Brindaban zijn vandaag na hun voorgeleiding bij een hulpofficier van justitie, na afstemming met het Openbaar Ministerie, vrijgelaten. Hun advocaat Derrick Veira bevestigt dit tegenover Starnieuws. De drie mannen waren dinsdagavond bij de protestmanifestatie, toen zij werden gearresteerd. Zij hadden tenten opgezet op het Onafhankelijkheidsplein.

Veira was vanmorgen bij de voorgeleiding van de verdachten aanwezig. Hij zegt dat zijn cliƫnten gebruik hebben gemaakt van hun democratisch recht om te protesteren. De aanhouding is voor hem onrechtmatig geweest.

Veira heeft de verdachten vanmorgen gesproken. De verdachten zijn bij hun aanhouding mishandeld door de politie en wederrechtelijk van hun vrijheid beroofd, waarvan zij aangifte zullen doen.