Home Nederland Nederlander opgepakt voor betrokkenheid bij dood verdronken man in Gent

Nederlander opgepakt voor betrokkenheid bij dood verdronken man in Gent

17
0
nederlander-opgepakt-voor-betrokkenheid-bij-dood-verdronken-man-in-gent

NOS NieuwsAangepast

De Nederlandse politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 53-jarige man in Gent. Het slachtoffer werd zondag door twee mannen in het water gegooid en verdronk.

De 25-jarige verdachte is afkomstig uit Goes, laat het Nederlandse Openbaar Ministerie weten. Het OM Oost-Vlaanderen sprak eerder van een man van 19.

Hij werd gisteren in Breda opgepakt en is inmiddels verhoord. Het OM Oost-Vlaanderen heeft om zijn overlevering gevraagd. Hij wordt vanmiddag voorgeleid bij de rechtbank in Amsterdam die over alle overleveringen besluit. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

Ugandese achtergrond

Uit onder meer camerabeelden zou blijken dat het 53-jarige slachtoffer zondagmorgen het water was ingegooid op de Lousbergsbrug in het oosten van de Gentse binnenstad. Hij werd volgens getuigen aan zijn handen en voeten vastgehouden en het water in ‘gejonast’. Het Belgische Openbaar Ministerie houdt het op ‘duwen’. Volgens Belgische media is het slachtoffer een Ugandese man die in België woonde.

Getuigen belden de hulpdiensten, die de man uit het water haalden. Hij werd gereanimeerd, maar kon niet meer gered worden. De brug was een groot deel van de dag afgesloten vanwege politieonderzoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here