Home Suriname Hoofd Comptabiliteit Financiën in verzekering gesteld

Hoofd Comptabiliteit Financiën in verzekering gesteld

21
0
hoofd-comptabiliteit-financien-in-verzekering-gesteld

foto


Danielle Kom, hoofd van Comptabiliteit bij het ministerie van Financiën en Planning, is vandaag in verzekering gesteld. Dit heeft te maken met de reçu’-fraude bij het ministerie. Kom heeft in een interview via social media gezegd dat zij onschuldig is. Zij heeft haar dienstvoertuig moeten inleveren en de computer waarop zij werkte werd in beslag genomen.

President Chan Santokhi heeft meegedeeld dat er een intern onderzoek moet worden verricht door minister Armand Achaibersing. Dit los van het onderzoek dat het Openbaar Ministerie wordt verricht. Vandaag moet het onderzoek op Financiën zijn afgerond.

Het is gebleken dat mensen binnen het ministerie en personen daarbuiten in georganiseerd verband de Staat minstens voor SRD 50 miljoen hebben benadeeld. De gelden zijn met vervalste betaalopdrachten via de Centrale Bank van Suriname overgemaakt naar een rekening op naam van Robert Koendjbiharie. Van daaruit zijn overmakingen gedaan naar diverse bedrijven en personen.

In deze zaak is ook Sergio C. in verzekering gesteld. Hij heeft een witte en een zwarte Mercedes Benz gekocht bij M&N Car Center. Volgens hem zijn de voertuigen van Mosa Rother. Hij is net als Koendjbiharie voortvluchtig. Zij worden opgespoord.