Home Suriname Het begint druk te worden op het Onafhankelijkheidsplein

Het begint druk te worden op het Onafhankelijkheidsplein

19
0
het-begint-druk-te-worden-op-het-onafhankelijkheidsplein

foto

Het is rond 10 uur al aardig druk op het Onafhankelijkheidsplein. Er wordt daar een protestmanifestatie gehouden. (Foto: René Gompers)


Het is net 10 uur geweest. Mensen stromen van verschillende kanten naar het Onafhankelijkheidsplein om te protesteren tegen het beleid van de regering. “Beleid ombuigen of wegwezen!”  Een man blaast op een hoorn terwijl hij over het Oude Vlaggenplein loopt.

Een groep had zich om 9.00 uur verzameld bij het standbeeld van Kwakoe. Zij lopen naar het Plein. De politie en de mobiele eenheid staan ondertussen paraat en vatten post rondom De Nationale Assemblee.

De organisatoren vinden dat de regering moet luisteren naar het volk. Er zijn te veel schandalen die zich opstapelen. Het beleid moet drastisch worden omgegooid. Als dat niet gebeurt, moet de regering maar aftreden. President Chan Santokhi heeft al aangegeven dat hij voor vijf jaar is gekozen. Hij denkt niet aan aftreden en vindt dat de organisatoren een politieke agenda hebben.