Home Suriname Breaking: SOL stopt voorlopig met levering brandstof

Breaking: SOL stopt voorlopig met levering brandstof

18
0
breaking:-sol-stopt-voorlopig-met-levering-brandstof

18 Jul, 12:26

foto


SOL Suriname N.V. is genoodzaakt brandstof leveranties te staken door de hoog opgelopen schuld bij haar leveranciers. General Manager Ricky Soedamah geeft aan het bedrijf al enige tijd in een situatie verkeert dat het geen US-dollars kan betrekken vanuit de markt. De lokale commerciële banken en overige marktpartijen zijn niet bereid en/of geven aan dat zij niet in staat zijn om in onze behoefte aan US-dollars te voorzien. “Doordat wij niet over de US-dollars kunnen beschikken kunnen wij onze internationale en nationale leveranciers niet betalen”. De rek is er nu echt uit.

Internationale en lokale leveranciers accepteren de Surinaamse Dollar niet als converteerbare munteenheid. “Indien wij onze betalingsverplichtingen niet kunnen nakomen zullen wij geen brandstofleveringen meer ontvangen.” SOL benadrukt dat het zich als maatschappelijk verantwoord bedrijf gecommitteerd heeft en ook conform al jaren garant staat voor brandstof leveringen aan de Surinaamse markt. Dit gebeurt steeds in nauw overleg met het ministerie van Financiën & Planning. “Wij hebben alle stakeholders reeds in kennis gesteld van dit probleem en wachten op een oplossing. Toch staan wij jammer genoeg nu met onze rug tegen de muur en kunnen wij de ver opgelopen brandstofrekening bij onze leveranciers niet betalen”.

“Door de hierboven beschreven omstandigheden zijn wij in een situatie beland welke voor ons onwerkbaar is geworden. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om over te gaan tot het nemen van deze drastische maatregel, in de vorm van het moeten stopzetten van de algemene brandstoflevering aan de markt. Deze maatregel zullen wij moeten treffen tot de US-dollar schuld bij onze leveranciers tot een acceptabel niveau is teruggebracht”, zegt Soedamah.

Advertenties